Förbättra din vokabulär- tema skönhetsingrepp

Förbättra din vokabulär- tema skönhetsingrepp
Att göra olika typer av skönhetsoperationer och estetiska ingrepp blir allt vanligare bland den yngre populationen. Därtill är tabun som fanns kring plastikkirurgi helt enkelt inte lika påtaglig längre. Mot bakgrund av det har vi sammansatt denna korta lista med ord och förklaringar som vi tror att ni kommer få nytta av i framtiden.

Gynekomasti– från grekiskans kvinna “gyne” och bröst “mastos”, är ett medicinskt tillstånd när biologiska män utvecklar bröstvävnad likt biologiska kvinnor. Detta är ett relativt vanligt tillstånd för män över trettio års ålder med höga BMI. Fettfrysning, alternativt fettsugning, är mycket effektiva icke-invasiva skönhetsingrepp som ger gedigna resultat. Tillika är de i särklass vanligaste typen av ingrepp som görs av estetiska skäl hos män. En nedsättande term som delvis beskriver syndromet är “man boobs”. Dock kan den beteckningen också inkludera förstorade bröst hos män som enbart är en orsak av fetma. Gynekomasti orsakas däremot av en hormonell obalans hos individen och personen behöver inte nödvändigtvis lida av kraftig övervikt. I de flesta fallen handlar det om en för hög nivå av östrogener i kombination med en för låg nivå av androgener som stimulerar respektive hämmar bröstkörtel utveckling. Brist på, eller bristande förmåga att ta upp, testosteron har också ett ännu icke-kartlagt samband med förstorade bröst hos män.

Fraktionslaser- eller det tekniska namnet fraktionerad laser är det främsta verktyget inom den vanligaste typen av skönhetsingrepp; laserkirurgi. Laserbehandlingar med fraktionslaser använder sig endast av fixerat ljus. Detta till skillnad från äldre metoder där olika typer av nålar används. Fraktionslasern används för att föryngra, strama upp och/eller jämna ut tonen på huden. Detta är anledningen till metodens växande popularitet och varför du bör känna till termen.

Fillers- direktöversatt från engelska; fyllmedel, är ett annat begrepp som en uppdaterad läsare på tvåtusen tjugotalet bör ha viss kunskap om. Man kan “skaffa” eller “göra” Bröstförstoring fillers på samtliga kroppsdelar då det helt enkelt innebär att man fyller ut ett utrymme. För det mesta görs fillers emellertid i ansiktet. Antingen i läpparna för att öka läpp-volymen för att skapa ett putande utseende eller under/vid ögonen för att motverka rynkor. Fillers kan vara både temporära och permanenta då själva substansen som sprutas in är, alternativ är ej, självupplösande.

Dessa ord och förklaringar var allt för denna veckas utskicka. Skicka gärna in tips på teman eller ord som ni vill ska vara med i framtida texter. Kommentera också vad ni tyckte om orden och om ni hade hört talas om dem innan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.